REGION

Stabilno zdravstveno stanje turskog državljanina ranjenog u Beogradu

Nakon pucnjave u lokalu

Srna

31.1.2015

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je  zdravstveno stanje turskog  državljanina, koji je jutros ranjen u pucnjavi u jednom beogradskom lokalu, trenutno stabilno i da se neprestano prati.

On je nakon posjete povrijeđenom mladiću potvrdio novinarima da je mladić zadobio ozbiljne povrede, da je operisan i da nalazi se na odjeljenju intenzivne njege.

"Stanje povređenog ćemo pratiti iz časa u čas, a za sutra planirana još jedna operacija", rekao je Lončar.
 
On je naglasio da je Ministarstvo zdravlja Srbije na vezi sa turskim Ministarstvom zdravlja, sa kojim će se dogovarati o daljim koracima.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je zajedno sa Lončarem posjetio povrijeđenog, rekao je da beogradska policija intenzivno traga za počiniocima i da se nada da će oni biti ubrzo otkriveni.
 
"Ovo će biti prioritet za organe gonjenja, jer je nedopustivo da se mladi ljudi koji dođu u Srbiju ne osećaju bezbedno", rekao je ministar policije.

Turski ambasador u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj rekao je da se o ranjenom državljaninu te zemlje vodi briga, kao što bi to bio slučaj i u Turskoj.
 
"Ne sumnjam da će počinioci biti uhvaćeni", rekao je Bozaj i potvrdio da je ranjeni mladić, koga je obišao, u stanju da govori.