NOGOMET

Wolfsburg pregazio Bayern, Neuer primio četiri gola - koliko i tokom cijele jeseni

Na početku drugog dijela njemačke Bundeslige

Autor:(D. K.)

30.1.2015

Drugi dio Bundeslige nije mogao početi bolje za drugoplasirani Wolfsburg, pobjedom nad prvoplasiranim Bayernom u odličnoj partiji i smanjenjem zaostatka na osam bodova.

Vodeći Bayern iz Münchena, koji tokom jeseni nije izgubio nijednu utakmicu, a primio je ukupno samo četiri gola, značajno je pokvario svoju izvrsnu statistiku u samo 90 minuta.

Na otvaranju drugog dijela prvenstva gostovao je kod prvog pratitelja Wolfsburga, primio još četiri gola, ostao praznih ruku, a u rezultatskom se zaostatku našao nakon samo četiri minute igre, piše Hrsport.net.

Tada je brzi kontranapad domaćina, na dodavanje De Bruynea, zaključio nizozemski napadač Bas Dost, preciznim prizemnim udarcem.

Ni jedni ni drugi nisu se potom ustručavali krenuti prema protivničkom golu, te su stvorili nekoliko izglednih situacija, a do novog je gola ponovno stigao Wolfsburg.

Igrale su se posljednje sekunde sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je Dost dočekao jednu odbijenu loptu na rubu kaznenog prostora i sjajnim udarcem poslao u same rašlje nemoćnog Manuela Neuera.

Wolfsburg je vrlo dobro otvorio i nastavak, a loše je za Bavarce postalo još gore u 53. minuti, kada je ih je domaćin izigrao na svojoj polovini, a De Bruyne pobjegao odbrani, te hladnokrvno matirao njemačkog reprezentativnog golmana za 3:0.

No, gosti su uzvratili već u sljedećem pravom napadu, kada se Bernat probio po lijevoj strani, a nakon prvog udarca drugu mu je priliku servirao Naldo, što Španac nije propustio.

Taj je gol, kao i promašaj Arnolda glavom u čistoj prilici, vratio nadu Bayernu, te su igrači Josepa Guardiole krenuli po drugi, a Robbena je iz slobodnog udarca izvrsnom odbranom zaustavio Benaglio.

Potvrda pobjede Wolfsburga ipak je stigla u 73. minuti, kada je Arnold dugom loptom proigrao De Bruynea, koji vara Dantea i zakucava loptu pod Neuerovu prečku.

U završnici utakmice Pizarro je promašio gotovo prazan gol, ali njegov gol ionako ne bi više imao značajniji utjecaj na ishod vrlo dinamične i vrlo sadržajne utakmice u Wolfsburgu - Bundesliga se vratila u punom sjaju.