OSTALI SPORTOVI

Hrvatska savladala Njemačku i osigurala kvalifikacije za OI

Kauboji bolji u revolveraškom obračunu s njemačkim Pancerima

Autor:A. Vr.

30.1.2015

Nakon što je porazom od Poljske ostala bez finala rukometna reprezentacija Hrvatske pobjedom nad Njemačkom (28:23) osigurala je nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Sami početak utakmice pripao je Nijemcima, koji su u 10. minuti imali tri gola prednosti, a Hrvatska se mučila sa organizacijom napada.  Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Alilović skida zicer Švabama, ali na drugoj strani Horvat ne koristi sedmerac. Prvim golom Domagoja Duvnjaka u finišu prvog dijela igre popularni Kauboji odlaze sa dva gola razlike na poluvrijeme (13:11).

Hrvati su puno bolje otvorili drugo nego li prvo poluvrijeme, a na samom startu Alilović "skida" Nijemcima još jedan zicer, da bi u 38. minuti Štrlek prvi puta zapadnim komšijama donio prednost od četiri gola. Njemačka se malo približila s dva uzastopna gola, ali je Horvat u nastavku pogodio sa krila.

Četrnaest minuta prije kraja raspoloženi Alilović ponovo sjajno brani, a Duvnjak je uspješan u kontri za vodstvo Hrvatske od 19:14.

Pet minuta prije kraja meča pri rezultatu 25:20 za Hrvatsku njemački selektor Sigurdsson je zaradio žuti karton.

Tri minute prije kraja Čupić je bio siguran sa sedam metara sa 26:21, nakon što je prethodno i Gensheimer.

Na kraju je Hrvatska zasluženo slavili sa 28:23 i tako izborili kvalifikacije za Olimpijske igre koje će se 2016. godine održati u Rio de Janeiru.