LIFESTYLE

ISPOVIJEST NIMFOMANKE Ništa me nije spriječilo da želim još, ni zarazne bolesti, ni abortusi!

Za Sej Koladi romantika nikada nije bila previše važna

Autor:Dž. Č.

30.1.2015

Sej Koladi (36) romantika nikada nije bila previše važna. Ona je imala samo jednu stvar na umu dok je ulazila u noćne barove u potrazi za muškarcima.

- Oduvijek sam bila veoma usamljena. Otkad sam postala svjesna sebe jedini lijek za moju usamljenost je bio seks. U svakom trenutku svog života sam imala pet mušakaraca koje sam mogla da pozovem radi seksa. I pored njih, sam tražila još. To što sam bila dobra u krevetu, zapravo je bila moja najjača osobina. Tada sam se osjećala vrijednom – priča Sej, prenosi vijesti online.

Za nju seks je bio centar života. Oko njega se vrtjelo sve.

Sa 17 je postala zavisna od toga da pored sebe ima muškarca sa kojim bi stupila u odnos. Sa 19 je već spavala sa 40 muškaraca.

Njen opasan način života vodio ju je u propast- imala je dva abortusa, nekoliko ozbiljnih infekcija i probleme sa svojom porodicom.

U 30. godini se konačno usudila da potraži profesionalnu pomoć i priključi se sastancima seksualnih zavisnika. Sve to joj je pomoglo da apstinira šest godina i da danas pomaže drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji.

- Seksualnu zavisnost uglavom povezuju sa mušakrcima, ali, naravno, postoji mnogo žena koje se bore sa ovim problemom. Skoro 13 godina sam živjela u jednom vrlo mračnom, usamljenom svijetu koji sam sama stvorila i iz koga nisam umjela da izađem. Nisam znala. Nisam željela. Kada sam se konačno usudila da zakoračim van, osjetila sam ogromno olakšanje -  objašnjava ona i dodaje da je ta zavisnost kao i svaka druga i da jednako čini ljude samoživim, destruktivnim i depresivnim.

Sej je izgubila nevinost kada je imala samo 13 godina i odmah je zatrudnila. Dijete je rodila sa 14 godina, a sve to ostavilo je velike psihološke posljedice na nju.

Sud se složio da njena baka bude staratelj kćerki Sej, a na taj način je i ona mogla da bude uz svoje dijete.

- Tada sam bila veoma usmaljena i žudjela za pažnjom. Polako sam postajala očajna – priča Sej.

Kada je imala 17 godina, upoznala je Pola, dečka sa kojim je počela redovno da praktikuje seks I tada je on postao zamjena za njenu usamljenost.

Ipak, to nije bilo dovoljno. Apetiti su joj rasli i tada se sve češče upuštala u potragu za onim koji bi zadovoljio njenu glad.

- Kada nisam imala intimne odnose, osjećala sam strašan pad raspoloženja. Bivala sam depresivna i frustrirana – objašanjava ona.

Sa 17 je rodila drugo dijete, sina Endrua, a svom dečku Polu je rekla da je dijete njegovo, iako nije bila sigurna u to. Nakon rođenja drugog djetata, Sej je dala sve od sebe da ostane vjerna, ali je zahtijevala da joj Pol zadovolji apetite i tražila da imaju seks nekoliko puta dnevno.

Ipak, sva njegova pažnja, nije bila dovoljna, i uskoro je ponovo počela da ga vara i ponovo ostala u drugom stanju.

Ovog puta, odlučila se da prekine trudnoću. Do 22 godine, Sej je preležala hlamidiju dva puta. Uprkos bolestima i djeci koja su je čekala kod kuće, Sej se svake noći bez izuzetka, upuštala u potragu za novim plijenom.

- Ne sjećam se najjasnije svog života između 25. i 30. Moja zavisnost je uzela maha i sve se događalo u nekakvoj sumornoj izmaglici, koja kao da je gasila i to malo života u meni – govori Sej tiho, dok zamišljeno gleda kroz prozor.

U 26. godini je ponovo zatrudnila, i opet abortirala. Nakon kiretaže, napila se i upustila u seks sa nepoznatim muškarcem.

- Ne znam na koji način sam uspijevala da zadržim svoj posao konsultanta. Bilo mi je vrlo naporno da se kontrolišem i u kancelariji, a jednom sam čak dozvolila svojim strastima da zavladaju i spavala sa kolegom – govori ona.

Sa gorčinom se prisjeća situacije kada je, zbog svoje sluđenosti, zaboravila da plati kiriju i morala da pošalje djecu kod familije.

U 30. je potražila profesionalnu pomoć i prihvatila celibat. Sej Kolade apstinira od 2009. i kaže da je sada konačno povratila kontrolu nad svojim životom.

- Ponosna sam na sebe. Program koji sam vježbala naučio me je da prepoznam znake i spriječim sebe da se ponovo nađem u paklu. Ne planiram da imam seks u dogledno vrijeme, a sutra ako naiđem na nekoga ko će me ispunjavati i pored koga ću osjetiti pravu ljubav, zašto da ne. Sada sam se konačno oslobodila okova zavisnosti – govori ona.

Uprkos svom oporavku, Sej se svakoga dana budi se osjećajem krivice i gorkim ukusom kajanja za životom koji je nekad vodila.