BIH

Kamioni zakrčili nekoliko ulica: Gužve neminovnost dok se ne izgradi obilaznica

Kolaps na bh. saobraćajnicama

B.G.

30.1.2015

Na desetine kamiona zakrčilo je više ulica oko carinskih terminala u Bosanskoj Gradišci. Saobraćaj u ovom dijelu grada odvija se otežano, jer se radi o industrijskoj zoni gdje su osim nekoliko velikih fabrika locirana i komunalna preduzeća.

Slobodan Vidović, načelnik odjeljenja za urbanizam u opštini Bosanska Gradiška kaže da su gužve na saobraćajnicama neminovnost sve dok se ne izgradi obilaznica.

- Jesenas su počeli radovi na izgradnji obilaznice od autoputa prema Banjoj Luci do terminala. Sredstva za tu kapitalnu investiciju obezbijedilo je Ministarstvo transporta i komunikacija BiH, očekujemo da ćemo u ovoj građevinskoj sezoni riješiti i taj problem - rekao je Vidović.

Mnogi vozači nezadovoljni su zbog otežanog saobraćaja i činjenice da se automobilima provlače između kamiona kao kroz lavirint.

- Nemam drugog puta da dođem do škole i radnog mjesta, nego upravo ovim ulicama. Vjerovatno bi se moglo uvesti više reda tako što se zabranilo parkiranje kamiona sa obje strane ulica ili njihovo usmjeravanje na parkinge- kazao je Marko Ćurić iz Bosanske Gradiške.

Ovakvo stanje na bh. saobraćajnicama najčešće je u dane vikenda.