BIH

Tužilaštvo KS odbacilo krivičnu prijavu protiv Hadžibajrića

Načelnik Starog Grada radio u korist građana

A. J.

30.1.2015

Tužilaštvo Kantona Sarajevo obustavilo je istragu protiv načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića (SBB), a nakon krivične prijave koju su 2012. godine podnijela četiri vijećnika SDA i jedan iz BPS-a zbog navodne zloupotrebe službenog položaja odnosno nesavjesnog rada u službi. Ovaj dopis Tužilaštva, u kojem se napominje da djela nisu krivična, jučer je prije početka redovne sjednice Općinskog vijeća Stari Grad pročitao predsjedavajući Vedran Dodik.  

Tužilaštvo je kao neosnovane odbacilo optužbe za zloupotrebu ovlasti prilikom izgradnje Kvadranta 12, obnovu ulica Ferhadija i Iza gaja te dogradnju i rekonstrukciju osnovne škole u ulici Nalina i zaključilo da je u ovim slučajevima Općina uvećala vrijednost svoje imovine te poboljšala uvjete življenja građanima.

Hadžibajrić nam je kazao da je ovakvu odluku očekivao, jer je sve ove projekte Općinsko vijeće jednoglasno usvajalo.

- Prijava je podnesena tri dana pred izbore 2012. godine. Svakome je bilo jasno o čemu je riječ - kratko je prokomentirao Hadžibajrić.

faksimil-krivicna

 Faksimil dopisa Tužilaštva

Usvojen program rada OV

Na jučerašnjoj sjednici Vijeće je usvojilo program rada za ovu godinu kao i zaključak o davanju saglasnosti za članstvo u Uniji turskih općina. Vijećnicima je prezentiran i projekt "Halvadžiluk" kojim je predviđena ponovna izgradnja dućana iznad tramvajske stanice na Baščaršiji.