REGION

ZLA TETA MARJETA Djecu u vrtiću polijevala hladnom vodom i bacala s visine

Osuđena na 13 mjeseci zatvora

M.M.

29.1.2015

Marjeta Veselič, donedavno vaspitačica u jednom vrtiću u Mariboru osuđena je u četvrtak na 13 mjeseci zatvora zbog zanemarivanja djece i surovog postupanja.

Veselič je najavila žalbu na nepravomoćnu presudu, negirajući navode optužnice da je fizički kažnjavala dvije djevojčice mlađe od dvije godine, odnosno da ih je bacala s visine na krevetić, tukla ih po stražnjici i glavu im polijevala hladnom vodom kad nisu htjele u postelju ili odbijale pojesti hrenovku, a što su na sudu potvrdili svjedoci.

 Ona je tokom procesa tvrdila da su to sve izmišljotine, te da je riječ o spletki njenih kolegica s posla.

841412

Veselič najavila žalbu (Foto: Dnevnik.si)

Ova vaspitačica sa 30 godina staža optužena je prije dvije godine, nakon što je direktorici vrtića prijavila čistačica, a posao je napustila kad je ove tvrdnje potvrdila policijska istraga.

Roditelji djece koje je kažnjavala primijetili su da nešto nije u redu jer su djevojčice plakale kad su morale u vrtić, ali su se s cijelom situacijom upoznali tek kad ih je o tome obavijestila direktorica. Oni u građanskoj parnici od Veseličeve traže odštetu.

Sutkinja Okružnog suda u Mariboru Andreja Lukeš rekla je prilikom izricanja presude kako je nasilje nad djecom nedopustivo, kao i da vjeruje kako će njena presuda ohrabriti i druge roditelje da slično nasilje prijave, jer nije riječ o usamljenom slučaju.