KOŠARKA

Sloboda efikasna u test utakmici: Četiri gola u mreži Igmana

U Međugorju odigrala svoju prvu kontrolnu utakmicu

E.M

29.1.2015

Tuzlanska Sloboda, odigrala je u Međugorju svoju prvu kontrolnu utakmicu i bila je vrlo uspješna.

Ekipa trenera Husrefa Musemića porazila je Igman iz Konjica sa 4:1,a mrežu protivnika dva puta je pogađao Damir Mehidić, te Sulejman Krpić i Mirza Musić. Za razliku od prve utakmice protiv banovićke Budućnosti, Sloboda je bila znatno uspješnija i efikasnija.

Osim što su bili raspoloženi i afikasni, Tuzlake je krasila pristojna i kvalitetna igra, koja u svakom slučaju diže sampouzdanje i obećava da će ekipa s Tušnja izboriti opstanak u ligi. No,još je dugo do cilja, jer pred Slobodom su novi izazovi i utakmice.

Kao što je i najavio, Musemić je u kontrolnoj utakmici koristio dva tima. U prvom su nastupali: Fejzić, Efendić, Ivetić, Salihović, Mitrović, Kiso, Sarić, Bekić, Mehidić, Zeba i Krpić. U nastavku susreta priiku su dobili: Pirić, Džafić, J. Mujkić, Halilović, A. Mujkić, Marković, Pršeš, Musić, Hodžić, Selamović i Mujić.

Tako je Sloboda dobro startala na pripremama i ostvarila je visoku pobjedu. Već naredni meč Tuzlaci će igrati u nedjelju protiv Čapljine, a naredne srijede zakazana je provjera protiv Goška iz Gabele.