REGION

STRAVIČNA NESREĆA Pregazilo je nekoliko kamiona od 200 tona

Jeziva smrt radnice Rudnika bakra u Majdanpeku

Autor:(D. K.)

29.1.2015

Majdanpečanka Slavuja Stanić (53), koja je 30 godina radila kao rukovodilac pumpne stanice u Rudniku bakra u Majdanpeku (RBM), nastradala je na jeziv način kada je na nju sinoć između 22 sata i ponoći naletio kamion za prevoz rude u fabričkom krugu u kojem je radila. Pun kamion težak je oko 200 tona, visina mu premašuje 12 metara, a gume su visoke više od dva metra.

Prema nezvaničnim informacijama, preko beživotnog tijela žene prošlo je nekoliko teških kamiona jer nisu vidjeli šta im je na putu.

- Njeno tijelo je u stvari bilo neprepoznatljiva bezoblična krvava masa pomiješana sa blatom. Šta se tačno dogodilo pokazat će istraga koja je u toku. Vozači kamiona su u šoku jer niko od njih i ne zna ko ju je zapravo pregazio! Činjenica je da je dio fabričkog kruga, gde je Stanić pregažena, osvijetljen i ispituje se kako je vozač kamiona nije vidio - saznaje "Blic" od nadležnih.

Prema priči kolega, njen nestanak primijećen je oko 23 sata. Ona je radila u drugoj smjeni, ali je niko nije vidio, pa su je pozvali na mobilni telefon. Međutim, nije se javljala i krenuli su da je traže.

untitled2

Foto: "Blic" (Slavuja Stanić)

Par sati iza ponoći vozač FAP-a primijetio je čizmu u blatu i odmah pozvao kolege.

- To se ne može opisati. Zatekli smo njenu čizmu, a malo dalje bezobličnu masu pomiješanu sa blatom. Čini mi se da se ta masa "pušila", da je iz nje izlazio neki jedva vidljiv dim. Vidio sam i iscijepane i razbacane po blatu neke tkanine, vjerovatno dio njene odjeće - kaže jedan od radnika.

Prema priči kolega, Stanić je živjela sama i njegovala bolesnu majku. Imala je težak život, ali se nikada nije žalila.

- Znam da, prema ljekarskom nalazu, Slavuja nije smjela da radi u trećoj smjeni, ali ne znam od čega je bolovala. Ona je bila disciplinovan radnik i bilo mi je mnogo čudno što je nisam zatekao na radnom mjestu jer je uvijek, kada je bila u drugoj smjeni, odlazila kući tek kada mi dođemo. Niko ne zna zašto je ona napustila radno mjesto prije završetka radnog vremena. Nikom nije jasno zašto je išla putem koji je teži jer debljina žitkog blata prelazi tridesetak centimetara. Mogla je da hoda suprotnom stranom sa manje blata. Ništa nam nije jasno - rekao je njen kolega.

untitled3

Foto: "Blic" (Masa punog kamiona je oko 200 tona, a visina mu premašuje 12 metara)

Na mjesto nesreće izašla je policija, republički rudarski inspector i tužilac, a rezultati istrage bit će poznati za par dana.

Iako nadležni ne žele da komentarišu ovaj slučaj prije završetka istrage, nezvanično - sumnja se u samoubistvo.

Posmrtni ostaci nesretne žene predati su rođacima koji će je sahraniti u rodnoj Raškoj.