BIH

Semiru Geregu iz Mostara pomažu dobri ljudi

Priča o siromašnom mladiću pokrenula lavinu humanosti

M.H.

29.1.2015

Zahvaljujući akciji Mostarca Nermina Mehića i ostalih članova neformalne Facebook grupe „Zajedno za Mostar“, 19-godišnjem mladiću Semiru Geregu iz Mostara, koji živi u naselju Bafo, donirane su namirnice, drva, posuđe, odjeća i šporet. 

Priča o ovom nesretnom mladiću bez roditelja, koji je u stanu, koji mu je na privremeno korištenje dodijelio Centar za socijalni rad, do jučer imao samo stolicu i tepih, pokrenula je lavinu humanosti u Mostaru. 

Struja mu je davno isključena a do sada je preživljavao kopajući kanale za desetak maraka dnevno. Jedno vrijeme je živio i na ulici. 

- Zahvaljujući donatorima iz dijaspore i BiH, članovi grupe „Zajedno za Mostar“ pomažu socijalno ugroženima. Kad smo čuli za Semirov slučaj, okrenuli smo sredstva od donatora prema njemu. Uzeli smo na sebe da mu uradimo edelpucom jednu sobu, podove, vrata i prozore, pošto je sve otišlo do vlage. On je bez roditelja. Odgojen je u domu za djecu bez roditelja. Volio bi da nađe kakav posao da sam sebe može izdržavati - kaže Mehić.  

Iz grupe pozivaju i druge dobre ljude da pripomognu kako bi se Semiru obnovio cijeli stan i kako bi pronašao zaposlenje. 

Svi koji žele pomoći ovom mladiću mogu ga kontaktirati na broj mobitela 060/312-4844.