REGION

Maloljetnik lopatom usmrtio suprugu

Više javno tužilaštvo

(Mi. K.)

29.1.2015

Beogradska policija uhapsila je danas poslije kraće potrage maloljetnog S. B. (17) koji se sumnjiči da je ubio Zufu Hajrizaj (18).

Optužen je da je jučer, u baraci, u jutarnjim satima, udarcima drškom od lopate po glavi i tijelu djevojku usmrtio.

Maloljetnik je saslušan u prisustvu tužioca Višeg javnog tužilaštva za maloljetnike i uz krivičnu prijavu priveden sudiji.

Ona je ubijena jučer u svojoj kući u Ulici Mirijevsko brdo u beogradskom naselju Karaburma. 

Prema nezvaničnim informacijama, porodica je zvala Hitnu pomoć i prijavila da se Zufa nije probudila.

- Rekli su da je sinoć došla kući i da je u gradu pretučena, da je legla da spava i da se nije probudila. Međutim, žena je imala vidljivu povredu na glavi. Lobanja joj je bila razbijena, pretpostavlja se da je povreda nanijeta sjekirom ili nekim drugim oštrim predmetom - rekao je izvor blizak istrazi.

On dodaje da istovremeno u kući nisu pronađeni tragovi nasilja.

- Sumnja se da je ubistvo počinio muž S. B., koga policija nije zatekla u kući. U kući je zatečena i šestomjesečna beba, koju je rodila svekrva ubijene. Ona je za vrijeme uviđaja bila u komšiluku - kazao je izvor.

Komšije kažu da je Zufa živjela sa godinu dana mlađim mužem, djeverom (15) i svekrvom starom 45 godina, koja ima šestomjesečnu bebu.

- Svekar joj je dolazio rijetko, on radi u Njemačkoj i ima tamo drugu ženu. Oni su se doselili u Beograd devedesetih s Kosova, a u toj kući žive posljednjih nekoliko godina. Zufa im je snajka i ona je porijeklom iz Crne Gore. Svađali su se često, a S. B. je znao i da tuče ženu - rekao je jedan od komšija, koji nije želio da mu se objavljuje ime jer nije u dobrim odnosima s ovom porodicom, prenosi Press.