SARAJEVO

Tramvajski saobraćaj prema Baščaršiji obustavljen do daljnjeg

Čeka se saglasnost građevinskog inspektora

J. Bešić

29.1.2015

Saobraćaj u sarajevskoj ulici Hiseta, gdje se jučer u popodnevnim satima obrušila građevinska skela, još nije uspostavljen.

Na tom djelu ulice od sinoć je na snazi potpuna obustava saobraćaja, a obilazi se preko mosta Suade Dilberović i Olge Sučić te preko mosta Skenderija.

Tramvajski saobraćaj funkcionira na relaciji Ilidža - Željeznička stanica.

Iz GRAS-a navode da ne znaju tačno o kakvim se štetama radi kada su u pitanju šine i žice, s obzirom na to da lokaciji zbog istrage ne mogu prići .

- Ekipe GRAS-a čekaju odobrenje da bi mogle prići mjestu na kojem se nalazi kvar i sanirati ga, ali to ne možemo uraditi sve dok ne dobijemo saglasnost građevinske inspekcije koja treba da utvrdi stanje u kojem se nalazi objekat i tek onda mi možemo pristupiti sanaciji kvara. Za sada nismo u mogućnosti dati tačno vrijeme kada će se uspostaviti tramvajski saobraćaj na relaciji Ilidža - Baščaršija - potvrdio je za portal "Dnevnog avaza" dispečer tramvajskog saobraćaja.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su kazali da će saobraćaj biti pušten kada to odobri tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio dodatne istražne mjere.

U jučerašnjoj nesreći na gradilištu u centru Sarajeva poginula su dvojica radnika, dok je jedan zadobio teške povrede.

Do nesreće je došlo kada se obrušio dio oplate i povukao skele na objektu koji se gradi uz samu prometnicu. Vatrogasci i pripadnici civilne zaštite su satima raščišćavali obrušeni materijal