BIH

Uručene zahvalnice donatorima koji su pomogli građanima pogođenim majskim poplavama

Svečana skupština CK-a FBiH

A. T.

29.1.2015

U Sarajevu je danas upriličena svečana Skupština Crvenog krsta FBiH, na kojoj su uručene zahvalnice pojedincima, institucijama, nevladinim organizacijama i kompanijama, koje su pružile znatnu pomoć tokom prošlogodišnjih majskih poplava i klizišta diljem BiH.

Zahvaljujući njihovom angažmanu i pomoći te trudom i zalaganjem više hiljada građana-volontera, udruženim snagama pomognuti su građani pogođeni prirodnom nepogodom. Kako je ovom prilikom kazao Ivo Juričević, hiljade ljudi pokazali su solidarnost na djelu, a Crveni krst je još jednom pokazao da je najmobilnija humanitarna organizacija.

Ovom prilikom prisutnim zvanicama prikazan je i kratki film o aktivnostima CK-a za vrijeme poplava, a generalni sekretar Namik Hodžić izrazio je veliku zahvalnost svima koji su pomogli.
 
- Kroz kampanju je prikupljeno oko 21 milion KM u različitoj robi i potrepštinama, a 5,5 miliona KM u novčanim sredstvima. Nastavit ćemo i dalje raditi, sve dok se potpuno ne riješe problemi uzrokovani prošlogodišnjim poplavama i klizištima - kazao je Hodžić.

Zahvalnica je uručena estradnom umjetniku Dini Merlinu te Damiru Kusturi i Jasni Diklić. Izražena je i zahvalnost ambasadama SAD-a, Japana, Ujedinjenih arapskih emirata i Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije. Posebna zahvalnost izražena je OS BiH na velikoj pomoći, EUFOR-u, mladim volonterima CK-a i brojnim kompanijama.