BIH

Radončić: SBB ostaje precizna opozicija

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB)

Es. D- M. Aš

29.1.2015

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) kazao je danas novinarima u Sarajevu da zahtjev da se sjednica Doma naroda PSBiH prolongira, potiče od SDA.

- Očigledno da njima treba vremena za dodatne konsultacije, ne znam s kime, ali mislim da je red sačekati nekoliko dana. Iako, lično mislim da je to gubljenje vremena – rekao je Radončić.

Na pitanje novinara da li je SBB i dalje u opoziciji, Radončić je odgovorio:

- Činjenica da mi nismo imali svog kandidata ni za potpredsjednika kluba govori da smo mi precizna opozicija - rekao je Radončić.

fotografija-1

Radončić je na pitanje novinara da li smatra da je ovim činom koalicija u krizi, kazao:

- Moguće je da je razlog odgađanja u tome i da žele da sjednu i da vide kako će da glasaju kao koalicija i da li je to po vertikali ili nekako drugo - istakao je Radončić.

Odgovarajući na pitanje, koliko se današnje odgađanje sjednice može dovesti u vezu s formiranjem vlasti u Federaciji, rekao:

- Mi smo vrlo precizna opozicija u FBiH. I to morate pitati njih - kazao je.

Na pitanje kako komentira činjenicu da su potpisnici sporazuma o formiranju vlasti najavljivali da će vlast formirati do sredine februara na svim nivoima, lider SBB je odgovorio.

- Kada su potpisivali koalicini ugovor i pravili koaliciju mahali su nam da je njihova ruka ogromna, u smisli glasačke moći. Mi sada vidimo jedan patrljak koji nema dovoljan koalicioni kapacitet da napravi vlast u FBiH, i naravno da se to posljedično odražava na državni nivo- rekao je Radončić.