CRNA HRONIKA

Uviđaj nakon pada skele u Sarajevu se nastavio: Tramvajski saobraćaj do Baščaršije i dalje u prekidu

Nakon tragedije u ulici Hiseta

Autor:A. Vr.

29.1.2015

Inspektori i pripadnici policije jutros su nastavili obavljati uviđaj nakon pada skele na Marijiin dvoru sa zgrade i tragedije u kojoj su dva radnika poginula, a jedan teško povrijeđen.

- Pripadnici MUP-a KS obavljaju uviđaj nakon nesreće u ulici Hiseta. Više informacija o uviđaju svi mediji će dobiti tokom dana, kratko je za portal "Dnevnog avaza" kazao dežurni u Operativnom centru MUP-a KS.

Stanje teško povrijeđenog radnika koji je smješten na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon jučerašnje nesreće na Marijin-Dvoru je stabilno i nalazi se na Klinici za ortopediju i traumatologiju.

adb1410

Glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić izjavila je jutros za da je riječ o osobi inicijala N. H. (1976.), koji ima višestruke kontuzije trupa, lom jedne grudne kosti i povrede kičme.

Zbog uviđaja u ulici Hiseta na području Marijin Dvora vlada velika saobraćajna gužva.

Policija apeluje na građane da u ovom slučaju koriste alternativne pravce. Saobraćaj se preusmjerava na most Suade Dilberović i Olge Sučić odnosno preko mosta Skenderija ulicama Skenderija i Zagrebačka.

Tramvaji u Sarajevu od jučer popodnevnih sati saobraćaju na relaciji od Ilidže do Željezničke stanice i ne idu prema Baščaršiji. Razlog su pokidane žice na tramvajskoj mreži na Marijin Dvoru usljed pada skele sa zgrade i tragedije u kojoj su dva radnika poginula, a jedan teško povrijeđen.

Tek nakon uviđaja će se pristupiti popravljanju i mijenjanju žica na tramvajskoj mreži.

adb1406

Vezani tekst >>> Dvije osobe poginule na gradilištu u Sarajevu, saobraćaj u prekidu do jutra

Služba za kontaktnu mrežu preduzeća GRAS će tek nakon što se steknu sigurni uslovi pristupiti popravljanju mreže.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak  sinoć je potvrdio za "Avaz" da je veći dio krupnog materijala raščišćen, te da na sreću nije pronađeno više žrtava.

Solak je potvrdio za "Avaz" da je nesreću izazvalo rušenje oplate, koje je dovelo do obrušavanja skele.

- Zašto je došlo do rušenja oplate utvrdit će se istragom koja je u toku, rekao je Solak.