CRNA HRONIKA

AKCIJA "KONDOR1" Zatraženo pritvaranje osumnjičenih za dilanje droge

Nakon hapšenja u Prijedoru

M.M.

28.1.2015

Centar javne bezbjednosti Prijedor, nakon obavljene kriminalističke obrade, dostavio je Okružnom tužilaštvu Banja Luka izvještaje protiv Ranka Nikolića (1973)iz Bosanske Dubice, Željka Kovačevića(1980) iz Prijedora i Mihajla Stupara(1974) iz Prijedora, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saznajmeo iz banjalučkog Tužilaštva. 

Pored ove tri osobe, pomenutim izvještajima obuhvaćena je još jedna osoba koja trenutno nije dostupno organima gonjenja.

Svi oni se sumnjiče da su tokom prošle godine  nabavlajli i preprodavali marihuanu, heroin i speed korisnicima na području Prijedora i Bosanske Dubice.

- Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, podružne kancelarije Prijedor, nakon ispitivanja osumnjičenih stavio je prijedlog Osnovnom sudu u Prijedoru, za određivanjem mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga, kazala je Maja Đaković Vidović, službenik za odnose s javnošću banjalučkog Tužilaštva.

Dodala je da je tužilac pritvor predložio zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Podsjetimo, prijedorska policija je uhapsila šest osoba u akciji suzbijanja i sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotreba opojnih droga u akciji kodnog naziva "Kondor 1".

Pretresima na više lokacija u vremenskom periodu od 25. - 27. januara, u Prijedoru i Bosanskoj Dubici, policija je pronašla i privremeno oduzela određenu količinu marihuane, heroina, spida i vatrenog oružje i municije, te digitalne vage, sredstva za pakovanje opojne droge, mobilne telefone, SIM kartice i nosače SIM kartica koji će se u daljem postupku koristiti kao dokazi protiv osumnjičenih osoba.

U akciji su učestvovali policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra i Jedinice za podršku Prijedor, a prethodile su joj višemjesečne pripreme sa ciljem prikupljanje operativnih informacija i dokaza.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru.