CRNA HRONIKA

Ukraden Golf Federalne poreske uprave: U potjeru za lopovima uključili se i sarajevski taksisti

Krađa vozila na Grbavici

M.M.

28.1.2015

U sarajevskom naselju Grbavica, večeras su nepoznate osobe otuđile vozilo Golf VII, vlasništvo, kako nezvanično saznajemo, Federalne poreske uprave, koje koristi direktor Midhat Arifović.

Policija se nakon zaprimljene prijave, odmah dala u potragu za vozilom, u koju su se, uključili i sarajevski taksisti.

- Svi članovi Sarajevotaxija su se odmah priključili potrazi, te su blokirali sve ulaze i izlaze iz kantona. Također, naši taksisti su sva takva vozila blokirali i zaustavljali, ali je, nažalost, prema informacijama do kojih smo došli, vozilo uspjelo izaći iz grada u pravcu Pala, rekao je za "Avaz" direktor Sarajevotaxija Enver Suljagić.

suljagic

Suljagić: Svi uposlenici se odmah uključili u potragu  (Foto: Arhiva)

Dodao je i da se u ime svih uposlenika Sarajevotaxija izvinjava građanima, kojima su tom prilikom možda prouzrokovali neugodnosti.

- Naši taksisti su sva vozila koja su odgovarala opisu ukradenog zaustavljala, bilo je i par automobila bez tablica. Nadam se da naši građani razumiju našu namjeru da pomognemo građanima u nevolji, te da nam opraštaju te, eventualne, neugodnosti, dodao je Suljagić.

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da je policija oko 17,40 sati zaprimila prijavu da je u Zagrebačkoj ulici ukraden Golf VII, te da je u toku potraga.