BIH

Velika Kladuša: Novi napad na braću Keserović u džematu Trnova

Gorostas u vojnoj kabanici lupao na prozor!?

M. DEDIĆ

28.1.2015

Kuća braće Keserović - Mirsada, Jasmina i Almira u kladuškom naseju Trnovi sinoć oko 21.30 sati opet je bila predmet napada. Ovog puta Jasmin Keserović, po riječima njegovog brata Mirsada, vidio je sleđa dvometraša u vojnoj kabanici koji je udaljavao od kuće nakon što lupao na prozor spavaće sobe.

- Jasmin je čuo lupanje i sklonio se u ćošak, a nakon što je lupanje prestalo s druge strane kuće vidio je gorostasa koji se spuštao prema komšijskim kućama. Nešto je nosio u rukama - ispričao nam je Mirsad Keserović.

Uznemirenost braće Keserović sve je veća, a posebno su uplašeni za djecu koju će dovesti psihijatru jer ne mogu spavati. Opet ističu nezadovoljstvo radom lokalne policije.

- Moramo preduzeti neke mjere, jer ovako više ne ide. Imamo osjećaj da i policija nešto prikriva - kaže Mirsad Keserović.

On i braća su tražili i intervencije Federalne uprave policije (FUP) i SIPA-e te razgovor sa službenicima OSCE-a.

Višestruki napadi na Keseroviće čije je imanje sa dvije kuće udaljeno zračnom linijom 100 km od džamije i kuće više puta fizički napadnutog imama Selvedina ef. Beganovića traju još od prvog napada na Beganovića. Do sada su zastrašivani lupanjem i razbijanjem prozora, pucnjevima iz pištolja, bacanjem eksplozivne naprave.

Sve napade Keserovići su prijavili lokalnoj policiji ali, kao i u slučaju imama Beganovića, počinioci još nisu pronađeni. Keserovići i njihove porodice žive u strahu i izbjegavaju noći izlaziti iz kuće. Još uvijek nikoga ne optužuju i čekaju da policija riješi i njihov slučaj.

Svoj "grijeh" jedino vide u dobrim odnosima s Beganovićem kojega podržavaju zbog korektnog rada i dobrih odnosa od prvih dana njegovog dolaska u džemat Trnovi.