KOŠARKA

Teletović: Vraćam se kući

Doktori zadoovoljni tempom oporavka

E. J.- A.U.

28.1.2015

Mirza Teletović je upravo otpušten iz bolnice u Los Angelesu, saznaje portal "Dnevnog avaza".

Prema našim izvorima, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine već se nalazi na putuv prema aerodromu, s kojeg bi trebao avionom za šest sati doći u New York.

Ono što posebno raduje je vijest da ljekari Brooklyn Netsa očekuju da će se Teletović upotpunosti oporaviti.

Doktor te ekipe Michael Farber rekao je da testovi pokazuju da oporavak našeg kapitena teče po planu.

„Sretni smo što možemo reći da nije prijavio nikakve simptome, izuzetno sam zadovoljan tokom njegovog oporavka“, rekao je Farber.

Kazao je kako očekuje da će se Teletović u potpunosti oporaviti, te zahvalio doktorima u Los Angelesu.

„Treneri i medicinska ekipa u klubu, kao i doktori u Los Angelesu, radili su zajedno na ovome. Lično ću ponovo pregledati sve njegove nalaze kada dođe i, ukoliko to bude potrebno, napravit ćemo dodatna testiranja“, naveo je Farber.

 „Vraćam se kući“, potvrdio je i Teletović na svom Twitter profilu, a situaciju u vezi s Mirzom komentirao nam je i njegov glasnogovornik Jasmin Ligata.

„Mirza je završio sa bolničkim liječenjem i sada će sa porodicom boraviti kod kuće u New Yorku, što se tiče liječenja, njegova obaveza bit će da se jednom mjesečno javlja na terapije i redovno pije tablete. Već za dva mjeseca mogao bi i početi sa individualnim treningom,a s obzirom na specifičnost njegovog stanja, određeno vrijeme neće moći trenirati sa ekipom, odnosno, morat će izbjegavati kontakt igru", rekao je Ligata.