CRNA HRONIKA

Teško povrijeđen Mumin Avdić, predsjednik RVI Kalesija

Saobraćajna nesreća u Miljanovcima kod Kalesije

F. Sinanović

28.1.2015

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M4 Tuzla – Kalesija –Zvornik, u Miljanovcima kod Kalesije, u utorak, oko 22 sata teže povrede zadobio Mumin Avdić, predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida Kalesija.

Mumin Avdić, koji je upravljao Golfom III u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom, sletio s puta i udario u betonski propust u kanalu pored puta.

Prilikom udara Avdić, koji nije bio vezan, ispao je iz vozila i završio u kanalu s vodom. Ubrzo nakon nesreće naišla patrola kalesijske polcije koja ga je pronašla u kanalu.

- Prvo sam otišao do vozila i vidio sam da tamo nema nikog, a onda sam baterijskom lampom počeo da tražim po kanalu i vidio sam jednu osobu svu u krvi kako leži okrenuta licem prema vodi. Kolega i ja smo ga izvukli na put uz pomoć mještana, a kombijem Sabahudina Pezića smo ga prevezli u Dom zdravlja - kazao je policajac Asmir Mešanović, koji je bio u patroli s kolegom Ekremom Muminovićem.

mumin-avdic
Mumin Avdić: Izgubio kontrolu nad vozilom

Nakon prve pomoći ukazane u kalesijskom Domu zdravlja, Avdić je prevezen na Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli, gdje je zadržan na liječenju. S obzirom da je nakon udesa bio u nesvjesnom stanju, Avdić se ne sjeća detalja poslije nesreće.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice Kalesija.