SARAJEVO

Smijenjena uprava Veterinarske stanice na čelu sa Senadom Arnautovićem

Privremeni upravitelj Igor Jerković

F. N.

28.1.2015

Danas je u zgradi Kantona ddržana pres konferencije na kojoj su prisustvovali ministar privrede KS Emir Hrenovica i članovi sindikata Veterinarske stanice, na kojoj su javnost upoznali o novoizabranom privremenom upravitelju Igoru Jerkoviću. 

Kako je rečeno, danas bi se trebala izvesti primopredaja dužnosti u koliko smijenjeni v.d. Senad Arnautović bude na svom radnom mjestu. Ako on ne bude u kancelariji, onda će se primopredaja izvršiti službenim putem.

Ministar Hrenovica kazao je da je smijenjena cijela uprava Veterinarske stanice na čelu sa Arnautovićem koji nije radnicima isplaćivao plaće, a po rješenju Općinskog suda. 

- Dobili smo sudsko rješenje da možemo smijeniti upravu preduzeća. Firma je u najtežoj situaciji od svog osnivanja, a detalje ćemo znati nakon što se izvrši inventura u preduzeću, kao i primopredaja.

Predsjednik Sindikata Mirsad Karadža kazao je da se zadnje dvije godine bore protiv korupcije u preduzeću.

- Nesposobna uprava dovela je Veterinarsku stanicu do kolapsa. Sutra ćemo održati sastanak sa radnicima  o mogućnoj obustavi štrajka, jer što prije počnemo raditi, labaratoriju ćemo dovesti u normlano stanje. Arnautović nije pokazao volju da učini nešto pizitivno za preduzeće – kazao je Karadža.