CRNA HRONIKA

Dvojica maskiranih muškaraca fizički napala primarijusa dr. Ibrahima Zukića

Traga se za napadačima

Osman Mujkić

28.1.2015

Sinoć oko 18.00 sati dvojica maskiranih muškaraca u klasičnoj sačekuši u haustoru zgrade "Papagajka", u Ulici 211. oslobodilačke brigade u centru Srebrenika, u kojoj se nalazi njegova privatna ginekološka ordinacija, fizički su napala primarijusa dr. Ibrahima Zukića.

Napad se dogodio kada je dr. Zukić iz svoje ordinacije, zajedno sa suprugom krenuo kući, a napadači su ga fizički napali dok je na stepeništu čekao suprugu koja je ostala da zaključa ordinaciju.

Kako nam je ispričao dr. Zukić, maskirani napadači su bez bilo kakvog povoda nasrnuli na njega, pokušavajući da ga obore na stepenište, ali je on uspio ostati na nogama.

Nakon što ga nisu uspjeli oboriti na stepenište, napadači su istrčali napolje i pobjegli u pravcu obližnje zelene pijace.

Napadnuti dr. Zukić je predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Srebrenik i potpredsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenik, a do sada je u dva mandata obavljao funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Srebrenik. Prva pomoć mu je ukazana u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, čiji su ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik koji tragaju za maskiranim napadačima.