REGION

Rodbina, prijatelji i policija danima pretražuju teren: Ni traga od nestale Nine (15) iz Danilovgrada

Nema napretka u istrazi

(M.M.)

27.1.2015

Podgorica i Danilovgrad oblijepljeni su posljednjih dana plakatima sa obavještenjem o nestalom djevojčici.

Kako je saopšteno iz crnogorskog MUP-a, policija preduzima sve zakonom propisane aktivnosti kako bi pronašla maloljetnu Nikolinu Ninu Ljijanić (15) iz Danilovgrada, čiji su nestanak prijavili njeni roditelji 24. januara ove godine.

Međutim, nema napretka u potrazi za nestalom srednjoškolkom.

"Nakon prijave nestanka maloljetne Nikoline, o tome su odmah obaviještene sve policijske organizacione jedinice na teritoriji Crne Gore i naloženo je hitno preduzimanje pojačanih mjera svih oblika kontrole i operativnih provjera, posebno na graničnim prelazima. Obavljeni su razgovori sa članovima porodice, prijateljima, kao i sa licima sa kojima je Nikolina bila u kontaktu", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U potrazi za maloljetnom djevojčicom se vrši intenzivna terenska provjera, kao i provjere kod drugih institucija o raspolaganju eventualnim saznanjima o nestaloj osobi.

"Uporedo je izvršena i provjera telefonskog saobraćaja mobilnog telefonskog broja koji je koristila djevojčica. Izvršen je pregled i obilazak kako otvorenih tako i zatvorenih prostora na području Opštine Danilovgrad koja su poznata kao mjesta gdje se okupljaju maloljetnici. Policijski službenici su u neposrednom kontaktu sa porodicom i lokalnom zajednicom i preduzimaju stalne pretrage užeg i šireg područja prebivališta nestale djevojčice, kao druge neophodne policijske mjere i radnje na njenom pronalasku", saopštila je policija.

Rodbina, prijatelji i policija danima pretražuju teren u prečniku od nekoliko kilometara oko kuće, ali tragova od Nine nema.

"Nema ništa novo. Nikome se nije javljala. Tražimo svuda, išli smo i do korita rijeke Zete, pretražili svaki žbun, nema je“, rekao je otac djevojke beogradskim Novostima.

List u policiji saznaje da su obavljeni razgovori sa rodbinom i njenim drugarima, ali da opipljivog traga nema.

Otac je kazao da je te noći kad je nestala, Nina pošla u svoju sobu na spavanje, te da ništa nije nagovještavalo da je sutra neće zateći u kući.

Narednog dana oko 13 sati roditelji su shvatili da je nema u kući. Krevet u njenoj sobi bio je "kamufliran" kao da spava, a pokrivene su igračke i dio posteljine. Uplašeni roditelji su se dali u potragu za djetetom, telefonirali su njenim drugarima, rodbini.

Nikolina je visoka 158 centimetara, ima dugu smeđu kosu, sa svijetlim pramenovima i smeđe oči. Porodica apeluje na građane ako imaju neka saznanja o Nini da jave na telefon 067/543749.