NOGOMET

Bešić: Moram igrati brže

Mladi veznjak Evertona u intervjuu za klupsku stranicu

Autor:(D. K.)

27.1.2015

Veznjak premijerligaša Evertona Muhamed Bešić za klupsku je web stranicu dao video intervju u kojem je kazao da se još uvijek nije sasvim navikao na iznimno brzi tempo igre po kojem je poznat engleski nogomet.

- Ono što učite kada dođete ovdje je kako igrati brže. Čim napravite nekoliko dodira više, odmah su oko vas tri ili četiri igrača. To moram popraviti u svojoj igri, moram igrati brže, razmišljati brže i biti potpuno koncentrisan cijelu utakmicu - rekao je Bešić.

Svjestan je i još jednog elementa u svojoj igri koji treba popraviti, prenio je Goal.com.

- Ne smijem dobijati žute kartone u ranim fazama utakmica. Moram si olakšati na način da mi se to prestane događati u igri - dodao je mladi bh. reprezentativac.

Bešić je odigrao 20 utakmica za Everton ove sezone, a ustalio se u prvoj ekipi posljednjih mjeseci otkad nema ozlijeđenog Jamesa McCarthyja. Od klupskih saigrača izdvaja iskusni dvojac - 33-godišnjeg Garetha Barryja, veznjaka s više od 550 odigranih utakmica u Premier ligi, te 37-godišnjeg stopera Sylviana Distana.

- Trebate igrače poput Barryja u ekipi. Uvijek je smiren u utakmicama i kod njega nema panike. Sjajno dodaje loptu i može se mnogo toga naučiti od njega. Također, mnogo mi je pomogao Distin koji mi je objasnio što trebam raditi nakon što sam napravio nekoliko velikih grešaka na početku sezone. Uvijek mi pokušava pomoći - zaključio je Evertonov zadnji vezni.