BIH

Rade Aleksić: "Osjećam da u vama živi iskra Srđanova"

"Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost"

P. M.

27.1.2015

Danas su se navršile 22 godine kako je prestalo da kuca srce čovjeka-mladića Srđana Aleksića, koji je preminuo od povreda zadobijenih nakon što je spasio svog druga, Bošnjaka Alena Glavovića. 

I ove godine baš kao i svih prethodnih, njegov grob posjetio je otac Rade, ali i mnogi Srđanovi sugrađani i prijatelji a među njima i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, podpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić i  Rifat Rastoder, jedan od inicijatora da Trg u podgorici nosi ime Srđana Aleksića.

Otac Rade je i danas po ko zna koji put ponovio već čuvenu rečenicu koja je stajala i na obavijesti o Srđanovoj smrti "Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost".

- Evo nas na grobu porodice Aleksić gdje počiva i naš Srđan. Srđan koji više nije moj, ništa više nego što je vaš, jer ste ga usvojili kao nešto što je dobro i lijepo i što vam omogućava da nađete sebe i da nađete prijatelja da cijenite i volite drugoga. Srđan nam je ostavio poruku da se s ljubavlju sve može riješiti. Da ne posežemo za nasiljem i silom nego za lijepom riječju i dobrotom - rekao je Rade Aleksić i dodao da mu je drago što su na grobu prijatelji i rodbina, prijatelji iz Crne gore koji  su zasadili drvo u Podgorici koje treba da raste i ukazuje  sa svojim rastom i svojom ljepotom, da je lijepo biti dobar te da je lijepo voljeti ono što je Srđan učinio.

- Hvala vam jer osjećam da u vama živi iskra Srđanova i da Vam pomaže u životu a to je meni najveća zahvalnost. Kada me pitaju za određene spomenike i ulice, to je za mene spordedna stvar i nije toliko bitno koliko ono što je Srđan u vašoj duši - naglasio je Rade.