OSTALI SPORTOVI

Sirćo: Za BiH je uspjeh biti među 20 najboljih na svijetu

Predsjednik Rukometnog saveza BiH

Fena

27.1.2015

Reprezentacija Bosne i Hercegovine boravak na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru završava danas utakmicom sa selekcijom Rusije.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Mirsad Sirćo smatra da je ovo svjetsko prvenstvo pokazalo veliki napredak reprezentacije BiH.

- Uz malo sreće mogli smo biti koje mjestu bliže vrhu, ali biti među dvadeset najboljih reprezentacija za Bosnu i Hercegovinu je fantastičan uspjeh - kazao je Sirćo u razgovoru za Fenu.

- Desilo nam se ono što smo mi i očekivali, a to je da je nastup mlade ekipe učinio svoje i stvorio psihičku prenapregnutost. Ima tu i onog 'bosanskog sindroma' da nas neko ugrožava, ali to je tema za druge stručnjake. Možemo žaliti za rezultatima u tri utakmice, jer smo imali odličnu igru - dodao je.

Predsjednik RSBiH navodi da se igrači moraju navići na suđenja na velikim turnirima, gdje dolaze sudije iz svih krajeva svijeta s različitim kriterijima.

Kada su u pitanju rezultati u grupnoj fazi, Sirćo smatra da je reprezentacija BiH, izuzimajući meč s Hrvatskom, pružala dobru igru i da je mogla do boljeg rezultata.

- Nije nam se sada posrećilo i sada nam je prilika da poslije ovakvog iskustva vidimo šta su nam plusevi, šta minusi, i da se veoma brzo pripremamo za druge reprezentativne obaveze. Trebamo biti realni, kada pogledamo s kim smo sve igrali, s koliko jakim ekipama, normalno je da je ovo ogroman uspjeh. Naš nastup nam je otvorio oči da moramo još mnogo raditi na širenju baze našeg sporta - ističe Sirćo.

Zahvalio je navijačima koji su bodrili reprezentaciju u svim utakmicama.