CRNA HRONIKA

Lažne maserke starcu u Bosankoj Dubici ukrale 1.800 maraka

Novi slučaj prevare

M.Z.

27.1.2015

Lažne maserke ponovo su bile u akciji i to na području Bosanske Dubice. Slučaj je, kako „Avaz“ saznaje, policiji PS Bosanska Dubica jučer oko 12 sati prijavio Miroslav Trubarac (69) iz Bosanske Dubice. On je, kako nezvanično saznajemo, naveo da su lažne maserke dolazile u porodičnu kuću njegovog oca Radomira i to od četvrtka 22. januara do subote 24. januara predstavljajući se  kao članice humanitarne organizacije koja besplatnom masažom pruža pomoć starijim licima.

Ne sluteći da je riječ o prevaranticama starac  ih je pustio u kuću i nakon masaže čak počastio sa deset maraka. Potom je otišao u drugu prostoriju kako bi naložio vatru što su maserke iskoristile i iz novčanika koji se nalazio u noćnom ormariću pored kreveta ukrale 1.800 maraka. Istraga o ovom slučaju krađe i prevare je kako navode u CJB Prijedor u toku.

Ovo inače nije prvi slučaj da su na meti lažnih maserki stariji ljudi od kojih po skoro identičnom receptu kradu novac. Podsjećamo, slična priča dogodila se u oktobru prošle godine u Doboju, gdje su lažne maserke, predstavljajući se kao radnice Centra za socijalni rad pokrale dvije starice  od kojih su otuđile 5.500 eura i 850 maraka.

Iz CJB Prijedor apeluju, posebno na starije  osobe, da ne nasjedaju na priče o besplatnim masažama, te da od onih koji im tim povodom  kucaju na vrata obavezno traže ličnu kartu ili neki dokument kojim će potvrditi identitet.