BIZNIS

Probili led letom do Atine

PROMOCIJA Prvo putovanje "Bosnian Wand Airlinesa"

Autor:E. T.

27.1.2015

Kompanija "Bosnian Wand Airlines" organizirala je prvi promotivni let do grčke prijestonice Atine i tako službeno počela operacije letenja.

Prvi zvanični let ove aviokompanije upriličen je za predstavnike institucija, udruženja, medija i turističkih agencija, koji su ovu priliku iskoristili za jednodnevni izlet u grčkoj prijestonici. Let avionom Airbus 321, koji ima više od 200 sjedišta, trajao je oko 90 minuta, a ljubazno osoblje pobrinulo se da putovanje bude ugodno.

Ovim letom BWA je probila led omogućivši za bh. građane brži i jednostavniji dolazak na željene destinacije.

Kako je kazala Elma Zećo, PR menadžer "Bosnian Wand Airlinesa", kompanija je osnovana, između ostalog, kako bi se BiH povezala s važnim destinacijama u svijetu.

- Kompanija stavlja akcent kako na evropske tako i na bliskoistočne destinacije. Osim relacije Sarajevo - Atina, u ponudi su i: Sarajevo - Amsterdam, Sarajevo - Štokholm, Sarajevo - Malme te Sarajevo - Frankfurt. S bliskoistočnim destinacijama, Bagdadom i Erbilom, povezani smo putem švedskih aerodroma, a u pripremi je let za Džedu, koji će biti realiziran iz Sarajeva - kazala je Zećo.

"Bosnian Wand Airlines" želi raditi na privlačenju turista s područja Bliskog istoka, vjerujući da je njima BiH interesantna u kulturnom i historijskom smislu. Stoga će uraditi turistički program za BiH, koji će biti promoviran ne samo na Bliskom nego i na Dalekom istoku.

Letovi s licencama  "Hermes Airlinesa"

"Bosnian Wand Airlines" registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za zračni promet i turizam. Posluje s grčkom aviokompanijom "Hermes Airlines" i kada dobije svoj AOC, dozvolu za obavljanje zračnih operacija, u BiH će biti registriran kao samostalna aviokompanija. Do tada će koristiti licence svog partnera, što je u skladu sa zakonom.