GLOBUS

NEVJEROVATNO Umro od uboda nožem zadatog prije 55 godina

Ubica vjerovatno nije među živima

(M.M.)

26.1.2015

Iako je nastupila tek 55 godina nakon napada, smrt jednog Newyorčanina okvalifikovana je kao ubistvo.

Ovaj slučaj koji naizgled prkosi zdravom razumu ima svoje koherentno objašnjenje, prenosi Telegraf.

Prema pisanju New York Timesa, autopsija 97-godišnjeg Antonija Chicarella pokazala je da je starac preminuo od povrede nanijete nožem daleke 1950. godine.

U izvještaju patologa se navodi da su komplikacije crijevne okluzije bile “prouzrokovane trbušnom hernijom kao posledice duboke laparotomije (zasijecanje abdomena) izvedene prilikom tretiranja ubodne rane”.

Riječ je o povredi nanesenoj hladnim oružjem od druge osobe, dakle ubistvu, zaključak je patologa.

Svake godine, newyorška policija bilježi nekoliko ovakvih slučajeva, ali Chicarellov je poseban po tome što obara sve dosadašnje vremenske rekorde.

Nakon što je ustanovljeno da je ubijen, newyorški detektivi su bili prinuđeni da otvore istragu iako nisu imali nijedan dokaz, nijednog svedoka, ni najmanji trag.

Budući da nisu znali ni u koju je bolnicu žrtva odvezena nakon ranjavanja, policajci su pokušali da nađu Chicarellove kolege iz vremena kada je bio domar zgrade na 5. Aveniji.

– Problem je u tome što je većina pomrla. Sve ove godine je živio bez ikakvih problema i sada je to odjednom ubistvo – žali se policajac kome je povjerena istraga.

Što se pak ubice tiče, teško je zamisliti da je još uvijek u životu.

Chicarellova kćerka je ubijeđena da on više nije među živima: “On je mrtav. I to poodavno mrtav”.