BIH

Ostavili smo dosta prostora za špekulaciju

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović

M. Sm.

26.1.2015

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH, koja je danas održana u Mostaru izneseno je opće uvjerenje da je prokockano puno vremena, s obzirom na to da je koncem prošle godine trebala biti uspostavljena  i na nivou FBiH i BiH, u skladu sa izbornim rezultatima.

Kazao je to novinarima, nakon ove sjednice,  lider HDZ-a BiH, Dragan Čović , podsjetivši kako je bio uvjeren u takav slijed događaja.

 - Mi danas raspravljamo kako u Klubu Srba imamo 13 predstavnika, kao da nismo znali prije tri mjeseca koliko će iz koje Županije biti moguće izabrati u klub Bošnjaka, Hrvata i Srba. Svako je imao matematiku, i teorijsku i praktičnu, dakle, znali smo prije tri mjeseca  sve to. Stoga,taj posao se  mora žurno riješiti na ovaj ili onaj način i naravno da smo sad ostavili dosta prostora za špekulaciju, jer smo znali matematiku i morali smo birati svoje partnere sukladno tome.  Tako da su meni neke stvari iskreno uvjetno čudne i ja nemam  šta drugo kazati nego da mi u ovom tjednu moramo imati odgovor na to pitanje, kakav god da je taj odgovor-kazao je Čović.

HDZ-u BiH, dodao je on, je izuzetno bitno odmah napraviti vlast u FBiH,s obzirom na to da u ovoj stranci duboko vjeruju da sadašnja izvršna vlast u tom tehničkom mandatu grubo zloupotrebljava taj tehnički mandat.

Kazao je i da će sjednica Doma naroda Federacije BiH, biti održana u petak, 30. januara te kako se nada da će na njoj  biti završene odluke o privremenom finansiranju.

 -Do petka ćemo vidjeti ima li šanse da završimo u potpunosti izborne aktivnosti za Dom naroda. Ja sam bio jako optimističan, prije mjesec, pa prije 15 dana, a sad će svako morati kazati zašto neće da povuče neki konkretan potez-potcrtao je Čović.