KOŠARKA

Lionel Hollins, trener Netsa: Da je Mirza ušao u avion s nama, mogao je lako umrijeti!

I ne sluteći o čemu je riječ, dobio najveću životnu bitku

Autor:(A. Vr.)

26.1.2015

Mirza Teletović je u Sjedinjenim Američkim Državama, vjerovatno i ne sluteći o čemu je riječ, dobio najveću životnu bitku.

Da je kojim slučajem kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine proveo samo još nekoliko minuta u igri i da nije osjetio malaksalost te, zbog otežanog disanja, zatražio ljekarsku pomoć u utakmici između Klipersa i Bruklin netsa u Los Anđelesu, pitanje je da li bi uspio izbjeći tragediju na parketu Stejpls centra!

Košarkaš Brooklyn Netsa, Mirza Teletović, požalio se na utakmici protiv Clippersa u Los Angelesu na teško disanje, a fizijatar NBA momčadi Tim Walsh odveo je igrača u California Medical Center čiji su liječnici dijagnosticirali samo umor, prenosi Netsdaily.com

Međutim, Walsh je imao loš predosjećaj i nije dopustio Teletoviću da ode s ekipm u avion, već ga je odveo ponovno u bolnicu i zatražio da se napravi CT pluća. Nalazi su pokazali kako Mirza ima plućnu emboliju, odnosno krvne ugruške u oba plućna krila. 

Da je u takvom stanju Teletović išao na let avionom, moglo se dogoditi i ono najgore, a svjesni su toga i svi u ekipi koji hvale svog fizijatra. 

- Da je Mirza ušao u avion s nama, mogao je lako umrijeti. Hvala Bogu da je Tim bio s njim i da je insistirao na svemu - rekao je trener Netsa, Lionel Hollins. 

netsdaily11

Vezani tekst >>>> Mirza Teletović ni slutio nije da vodi najveću životnu bitku

Netsi su na svojoj službenoj stranici napisali kako će Teletović ostati u bolnici u Los Angelsu i tek kada mu se stanje poboljša, vratiti u Brooklyn. 

- Naše misli su s Mirzom i njegovom porodicom. Sretni smo što je naše osoblje, skupa s osobljem California Medical Centra u Los Angelesu, uspjelo dijagnosticirati problem. Posjetio sam Mirzu jutros i u dobrom je raspoloženju pred oporavkom koji ga čeka. Što se tiče košarkaške strane priče, istražit ćemo sve opcije koje su nam dostupne - rekao je generalni menadžer Netsa, Billy King. 

Mirzu čeka dugi oporavak, a igrači Netsa već su poručili koliko će im nedostajati. Posebno je to istaknuo Bojan Bogdanović, koji je rodom iz istog grada kao i Teletović, Mostara. 

- On je iz moje zemlje i jako puno će mi nedostajati. Govori moj jezik i bliski smo prijatelji. Rano je sada govoriti kad bi se Mirza mogao vratiti, ali nadam se kako će to biti već sljedeće sezone - rekao je Bogdanović koji je i ranije u nekoliko navrata naglasio koliko mu je Mirza pomogao u prilagodbi. 

- Imao sam nekih problema, ali sada je sve u redu. Hvala svim navijačima na podršci. Sretan sam što imam toliko prijatelja - napisao je Teletović na svom Twitteru,.