BIH

Podžić: Kad smo čekali Nikšića iz Katara, čekat ćemo i Bakira iz Rijada

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović otputovao u Rijad

M. AŠČIĆ

26.1.2015

Sifet Podžić, generalni sekretar Demokratske fronte (DF), komentirajući za "Avaz" informaciju da je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović otputovao u Saudijsku Arabiju, kazao da će se sada DF i SDP, morati čekati njegov povratak, kako bi bio održan sastanak o deblokadi Doma naroda Federacije.

Nisam ni znao da je otputovao, ali ako je tako, morat ćemo čekati da se vrati. Čekali smo Nermina Nikšića da se vrati iz Katara, čekat ćemo i Izetbegovića da se vrati iz Rijada. Šta drugo da radimo. Situacija je složena. Vjerujem da će se brzo vratiti - rekao je Podžić.

Inače, Izetbegović je još sinoć otpututovao za Rijad kako bi, a kako je saopćeno iz njegovog kabineta, “povodom smrti kralja Saudijske Arabije Abdullaha bin Abdul Aziz al Sauda, u ime Predsjedništva BiH i građana Bosne i Hercegovine, lično prenio izraze saučešća kralju Saudijske Arabije Selmanu bin Abdul Aziz al Saudu, kraljevskoj porodici i narodu Saudijske Arabije.

Podsjećamo, Željko Komšić, lider DF najavio je da će se ova stranka povući iz koalicije s SDA I HDZ BiH ukoliko se ne riješi pitanje potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda, dok je predjsednik HDZ Dragan Čović bio izričit da je ukoliko se do ponedjeljka ništa ne riješi, potrebno izaći pred javnost i reći: “Nismo uspjeli formirati vlasti”

S druge strane predsjednik SDP Nermin Nikšić, rekao je sinoć za Avaz da ga niko nije zvao na sastanak o deblokadi Doma naroda FBiH.