BIH

Zada Bajrić: Neću posustati, krivci moraju odgovarati!

Istraga o smrti trogodišnje Nejle bez rezultata

S. Z.

26.1.2015

Istraga o smrti trogodišnje Nejle Bajrić iz Brčkog još ne daje značajnije rezultate. Djevojčica je umrla početkom decembra prošle godine u sanitetskom vozilu prilikom transporta iz brčanske bolnice u UKC Tuzla. Nejlini roditelji teško optužuju brčanske ljekare, jer smatraju da je smrt nastupila kao posljedica nemara i neadekvatnog medicinskog tretmana.

Nejlina majka Zada ističe da je ustrajna u namjeri da odgovorni za smrt njenog djeteta budu procesuirani i da neće posustati.

- Čini mi se da istraga traje predugo. Tužiteljica Dejana Jovanović rekla mi je da još nije stigao obdukcioni nalaz, ali da očekuju da će ga dobiti ove sedmice. Ponovo ću kontaktirati Tužilaštvo - kazala je Zada Bajrić.

U Tužilaštvu Distrikta potvrdili su nam da nalaz obdukcije još nisu dobili.

- Instruktivni rok za okončanje istraga je šest mjeseci, ali u specifičnim slučajevima može biti i znatno kraći, ali i duži. Slučaj Nejle Bajrić izuzetno je kompleksan - kazao je portparol Tužilaštva Samir Beganović i napomenuo da su u međuvremenu provedene brojne istražne radnje, od saslušanja do izuzimanja medicinske dokumentacije iz brčanske bolnice i tuzlanskog UKC-a.