BIH

Zlatni pir Ruže i Stipe Mihaljević iz Livna

Svečanost u župnoj crkvi u Podhumu

A. Kamber

25.1.2015

U župnoj crkvi u Podhumu kod Livna u petak,16. januara, Ruža i Stipe Mihaljević iz livanjskog sela Golinjevo, slavljem Svete mise obnovili su svoja bračna obećanja i proslavili zlatni pir, odnosno, 50 godina zajedničkog života u skladnom kršćanskom braku.

Svetu misu zahvalnicu za blagoslov porodici, uz sudjelovanje slavljenika, njihove četvero djece Milana, Željke, Ivanke, Ivana, zeta Stipe, nevjesta Ivone i Kristine, sedmero unučadi, te najbliže rodbine i prijatelja, predvodio je i propovijedao njihov bliži rođak velečasni Ante Ivančić, župnik u župi Gospe od Zdravlja u Zagorju kod Posušja.

Euharistijsko slavlje skladnim pjevanjem uveličale su Školske sestre franjevke.

Uz velečasnog Ivančića, čestitku je uputio i župnik fra Kazimir Dolić spomenuvši kako su prije 50 godina, 16. januara 1965. godine, Stipe i Ruža rođena Klišanin na ovom istom mjestu obećali vjernost Bogu i jedno drugom. Vjenčao ih je tadašnji župnik pokokojni fra Dominik Duvnjak.

“Danas slavimo snagu ustrajnosti na njihovom životnom zahtjevnom putu i Božju nazočnost u ovom bračnom zajedništvu”, naglasio je fra Kazimir zahvalivši im također što su jedno svoje dijete darovali u službu Crkvi i franjevačkoj obitelji.