LIFESTYLE

Restoran Jamieja Olivera propao dvije godine nakon otvorenja

Za sve je kriva "loša ekonomska klima"

(B.P.)

25.1.2015

Restoran poznatog kuhara Jamieja Olivera koji je prije 14 mjeseci otvorio u Istanbulu, propao je iako se nalazio u 2,5 milijarde vrijednom Zorlu Center Mallu u Istanbulu.

Za sve je kriva, pišu mediji, loša ekonomska klima, a uprava restorana poručuje kako restoran neće zatvoriti.

- Trenutno pregovaramo s našim turskim partnerima kako bismo razriješili situaciju u Istanbulu - saopćili su.

restoran

Foto: Agencije

Podsjetimo, lanac restorana Jamie’s Italian osnovan je u Oxfordu 2008. godine, a otad se proširio na čak 30 restorana širom svijeta, prenosi Index.hr.

Međutim, ugledni turski ekonomist Ozgur Altug ne slaže se s upravom i komentira da situacija nije rezultat ekonomske krize već lošeg poslovanja.

- Turci jedu u restoranima unatoč teškim vremenima - kazao je Altug.

U prilog tim tvrdnjama idu i napisi kako ni ostali poslovni pothvati slavnog kuhara propadaju, pa Daily Mail podsjeća na prošlogodišnja iznenadna zatvaranja dvije zalogajnice i propast lanca restorana Union Jacks.