NOGOMET

Bajić pogodio protiv Veleža

Željezničar okončao prvi dio priprema

Z. Š.

25.1.2015

Utakmicom protiv Veleža (1:1) Željezničar je okončao prvi dio priprema u Međugorju i danas će se vratiti u Sarajevo, a nakon nekoliko dana odmora, ponovo će u Hercegovinu.

Trener Milomir Odović odlučio je da u duelu sa mostarskim timom izvede najbolji sastav. U početnih 11 “Plavih” bili su Antolović, Memija, Zeljković, Kosorić, Kvesić, Damir Sadiković, Tomić, Đelmić, Bučan, Varea i Bajić, još su igrali i Čolić, Uzelac, Enis Sadiković, Hadžiahmetović i Nuspahić.

Ekipa s Grbavice došla je u vodstvo preko Riada Bajića u 34. minuti, a odlične prilike imali su Huan Manuel Varea (Juan) u prvom dijelu te Amir Hadžiahmetović u drugom dijelu utakmice. Velež je u 78. minuti došao do izjednačenja u finišu utakmice.

Zbog problema s aduktorom, bio je pošteđen Eldar Hasanović, ali treneri očekuju da će pouzdani veznjak brzo biti u punom pogonu.

Tokom priprema u Hercegovini Željezničar je odigrao četiri pripremne utakmice. Na turniru u Gabeli izgubili su od Širokog Brijega (1:2) te su, nakon penala, savladali Hajduk (0:0 u regularnom toku).

U Međugorju su pobijedili Slogu iz Ljubuškog sa 2:0 te su remizirali s Veležom.