OSTALI SPORTOVI

Stan i milion dolara za polufinale?

Dodatni bonusi za reprezentativce Katara

A. Č.

25.1.2015

Ključni meč za drugo mjesto u našoj grupi odigrali su u petak Makedonija i Austrija. Selekcija Ivice Obrvana dobila je glatko, ali su im mnogo pomogle i sudije. Šta je bilo? U drugoj dvorani igrali su Katar i Bjelorusija, a domaćin je doslovno izabrao sebi protivnika u osmini finala.

Prema riječima makedonskih novinara, koji su smješteni u istom hotelu gdje i BiH, svjedočili su neviđenoj sudijskoj krađi u prvom poluvremenu.

Makedonci su doslovno šetali terenom i punili mrežu protivnika. Razlog, Katarani su procijenili da bi im bilo bolje igrati s Austrijom nego sa Makedonijom. Priča koja kruži kuloarima, još je nevjerovatnija.

Ukoliko se plasiraju u polufinale, svi reprezentativci Katara dobit će stan u mondenskom naselju Perl na umjetnom otoku u Dohi, po Maseratija, milion dolara te sportsko državljanstvo Katara.

Domaćin ne štedi, dakle, ni na sudijama ni na premijama za igrače. A što se tiče našeg Danijela Šarića, prema neprovjerenim informacijama, za period od januara do kraja olimpijskih kvalifikacija, a to je u oktobru, inkasirat će pola miliona eura.