BORILAČKI SPORTOVI

Mirsad Bektić nastavlja sa pobjedama u UFC-u: Naš borac ubjedljiv protiv Redmonda

Novi uvjerljiv trijumf momka iz Srebrenice

Al. Ti.

25.1.2015

Večeras se u Stockholmu u Švedskoj održava veliki UFC-ov borilački spektakl, a u glavnoj borbi večeri će se sastati domaća nada  Alexander Gustafsson, koji će se boriti protiv  Anthonya Johnsona u poluteškoj kategoriji.

Ipak za sve Bosance i Hercegovce je svakako najvažnija vijest da je na ovom borilačkom spektaklu borac iz Srebrenice, Mirsad Bektić zabilježio još jednu pobjedu i to ubjedljivom predstavom protiv Irca Paula Redmonda. Sudije su na kraju jednoglasno za pobjednika proglasile borca iz Bosne i Hercegovine.

Naime, Bektić je tokom cijelog meča potpuno dominirao i Redmonda držao u većem dijelu borbe u podređenom položaju, odakle je nekoliko puta dobro i uzdrmao borca iz Irske.

Trojica sudija su dala na kraju borbe prednost Bektiću, a može se reći i da su bili darežljivi, ako se uzme u obzir tok borbe. Naime, prva dvojica sudija dala su prednost našem borcu rezultatom 30-27, dok je treći dao prednost rezultatom 30-25.

Ovom pobjedom Bektić je dodatno poboljšao svoj skor pobjednički koji sada iznosi 9-0, a svi vodeći ljudi UFC-a ga smatraju najperspektivnijim borcem u svojoj kategoriji, a skor dovoljno ide u prilog toj tvrdnji.

Svaka čast momčino i samo naprijed sa pobjedama...