BIZNIS

U novoj fabrici alata posao za 20 radnika

U Skelanima počela gradnja pogona

Autor:S. Sm.

24.1.2015

U Skelanima, najvećoj mjesnoj zajednici srebreničke općine, počela je gradnja objekta za proizvodnju alata za specijalnu tehničku plastiku. Sredstva za gradnju fabrike, koja će, zajedno s opremom, koštati milion maraka, osigurali su Općina Srebrenica, UNDP i investitor iz Srbije.

- U hali površine od 500 kvadratnih metara bit će zaposleno 20 radnika sa skelanskog područja. Osim što učestvuje u gradnji fabrike, Općina je osigurala i zemljište i kompletnu infrastrukturu. Objekt će nakon gradnje po vrlo povoljnoj cijeni biti ustupljen investitoru na korištenje na 30 godina - naglasio je Ćazim Salimović, savjetnik načelnika Srebrenice za privredu.

Dodao je da srbijanski investitor, porijeklom iz Srebrenice, u Bajinoj Bašti ima razvijenu proizvodnju alata za specijalnu tehničku plastiku. Radi u skučenom prostoru i uz velike troškove zakupnine, a kompletnu proizvodnju izvozi u Njemačku.

Nova i modernija hala u Skelanima osigurat će investitoru bolje uvjete proizvodnje, povećavanje broja zaposlenih za 20 novih radnika i bolje poslovanje.