NOGOMET

Predstavnici Lige navijača Zenica organizovali drugi EuroFan kup

Dolazak potvrdile nogometne legende

A. Džonlić

23.1.2015

Predstavnici Lige navijača Zenica organizovali su drugi EuroFan kup, koji će sutra od 10 do 17 sati biti održan u Areni Zenica.

- Već dvije sezone, bez posebne podrške vlasti ili sponzora, navijači petnaestak evropskih nogometnih klubova igraju ligašku sezonu u malom nogometu, a po njenom završetku, odigra se jednodnevni turnir po Kup sistemu na kojem učestvuje osam najboljih ekipa iz prethodne sezone Lige, kazao nam je idejni tvorac i organizator Kerim Sačak.

Na početku subotnjeg programa nagrade će primiti najbolji igrač Lige Edin Bajramović (Paris Saint Germain), najbolji tim - fanovi Leha (Lech, Poljska), te najbolji golman Amel Skomorac (Bayern Minhen). Cijeli turnir organizovan je uz pomoć kompanije "Sand Bau", čiji vlasnik je odnedavno i predsjednik Uprave trećeg i najmlađeg zeničkog kluba, Fortune, Nihad Mahalbašić. Zanimljivo je da je cijela Liga, a i predstojeći Kup, organizovan bez učešća sudija, te su protekli u izuzetnoj fer atmosferi.

Timovi će igrati četvrtfinalne i polufinalne susrete, a uoči finala kupa biće odigrana revijalna utakmica veteranskih ekipa NK Čelika i NK Zenica. Kako su najavili selektori timova Semir Kobić i Besim Bajrambašić Škija, svoj dolazak i učešće su potvrdile legende zeničkog nogometa, poput Elvira Bolića, Nermina Šabića, Mirsada Hibića, Almira Tolje, Vitomira Paškalja, Elvedina Beganovića, Pave Dadića, a pozvan je i novoimenovani trener i bivši igrač NK Čelik Marko Nestorović.