BIH

Oko 800 plesača i plesačica iz cijelog svijeta dolazi u Sarajevo

Sedmi "Sarajevo Salsa Kongres"

Mi.K.

22.1.2015

Plesni klub "Aster" uz pokroviteljstvo Internacionalne plesne organizacije (IDO), ovoga vikenda u hotelu "Holiday" Sarajevo organizuje sedmi "Sarajevo Salsa Kongres".

Oko 800 plesača i plesačica iz cijelog svijeta učestvovat će na brojnim edukativnim radionicama koje će predvoditi neki od najboljih instruktora i instruktorica latinoameričkih i modernih plesova, a centralna gala večer održat će se u subotu, u kongresnoj dvorani hotela Holiday sa početkom u 22 sata.

Navodeći da su učesnici i učesnice već počeli pristizati u Sarajevo, vlasnik plesnog kluba "Aster" i predsjednik organizacijskog odbora, Vedran Marčeta, istakao je da se raduje još jednom susretu i druženju s kolegama i kolegicama.

- Sve je spremno za početak sedmog izdanja najvećeg plesnog događaja u BiH. Ples je univerzalni jezik kojim zajedno širimo pozitivnu energiju, a vjerujem da ćemo pored dobrog druženja, usvojenog znanja i novih poznanstava, kreirati i nove saradnje kojima ćemo nastaviti praksu da plesom brišemo granice-  naveo je Marčeta te pozvao građane da se pridruže Kongresu bez obzira da li imaju plesno iskustvo ili ne.

Marčeta je dodao da na Kongresu kao i na drugim projektima plesnog kluba "Aster", organizacijski radi 20 mladih ljudi koji tako stiču radno iskustvo i ostvaruje nova poznanstva i kontakte koji će im pomoći u budućim karijerama.

- Želimo se na najbolji način približiti svim učesnicima, a to možemo učiniti isključivo kroz prisustvo naših članova kojima je ples u krvi i koji u potpunosti razumiju sve potrebe naših gostiju - kazao je Marčeta te dodao da će mnogi učesnici i u narednim godinama sigurno dolaziti na Kongres što je zapravo najbolja promocija Sarajeva i Bosne i Hercegovine.