CRNA HRONIKA

Onesposobili alarm, ukrali novac iz sefa i odvezli se vlasnikovim Audijem

Teška krađa u Odžaku

Ta.T.

21.1.2015

Nepoznati kradljivci su preksinoć provalili u porodičnu kuću Alage M. koja se nalazi na izlazu iz Odžaka prema Modriči i iz iste ukrali novac i predmete velike vrijednosti.

Službeni izvori MUP-a kažu da je u njegovu kuću provaljeno dok se vlasnik nalazio u inozemstvu te da su mu lopovi u krađi pričinili veliku materijalnu štetu.

- Provalnici su presjekli kabl za napajanje električnom rasvjetom kako bi neopaženo upali u kuću. Nakon toga su isjekli telefonski kabl i podesnim predmetom su djelovali na klizna vrata sa stražnje strane kuće. Nakon što su ušli u kuću isključili su alarm i izvršili premetačinu stvari. Pronašli su sef i nasilno ga otvorili. Iz njega su ukrali neutvrđenu svotu novca i dragocjenosti. Međutim, time se nisu zadovoljili.Razvalili su prozor na garaži, a nakon toga su u pogon stavili vlasnikov Audi-6 sive boje koji je na sebi u trenutku krađe imao registarske tablice M85-A-532. Vozilo su izvezli iz garaže,a potom pobjegli u nepoznatom pravcu-kaže izvor „Dnevnog avaza“ blizak istrazi.

Koliko su novca i dragocjenosti lopovi ukrali još se ne zna kao i to da li su iz kuće još nešto ukrali.

Sve će biti poznato nakon što se vlasnik vrati kući.

O ovoj teškoj krađi obaviještene su okolne policijske stanice u oba entiteta, Granična policija BiH i druge policijske agencije.

U toku je opsežna istraga koja bi trebala odgonetnuti ko stoji iza ove provale, teške krađe i krađe automobila u Odžaku.