BIH

Starletu iz BiH tražile i svjetske zvijezde!?

PODVOĐENJE Raskrinkava se lanac elitne prostitucije u regionu

B. T.

21.1.2015

Slavna svjetska manekenka, jedan od najbolje plaćenih modela svih vremena, tokom nedavne posjete Crnoj Gori „naručila" je dvije djevojke s platnog spiska Mihajla Maksimovića, optuženog za podvođenje starleta, pjevačica i voditeljica iz Srbije i BiH.  

Odabrala djevojke

Ovu informaciju objavili su mediji iz Srbije, pišući da je poznata ljepotica navodno uživala s Maksimovićevim djevojkama koje je odabrala iz kataloga.

- U pitanju je jedna od najplaćenijih manekenki svih vremena koja je prošle godine bila u Crnoj Gori. Manekenka je slaba na ljepotice. Mihajlo joj je poslao katalog da odabere dvije djevojke, dok je treću dobila gratis. Odlučila se za jednu starletu iz BiH, a s njom su krenule još dvije njene kolegice - objasnio je izvor koji je želio ostati anoniman, a prenijeli su mediji.

Srbijanski „Kurir" navodi da su među klijentima, osim slavne manekenke, bili i poznati glumci. Kako je objavljeno, navodno je jedan od njih holivudska zvijezda akcionih filmova, a starleta u čijem je društvu uživao je „Playboyeva" zečica Božana Vujinović.

Ljetovanje u Budvi

- Ovaj glumac, zvijezda brojnih akcionih filmova, tokom boravka u Crnoj Gori stupio je u kontakt s domaćim starletama. Navečer se družio s Božanom, koja je kasnije na Facebooku objavila njihovu zajedničku fotografiju, ali ju je nakon nedavnog hapšenja izbrisala - kazao je anonimni izvor za „Kurir".

Iako niko ne otkriva imena ovih svjetskih zvijezda, „Slobodna Dalmacija" piše da se nagađa da bi moglo biti riječ o Naomi Kembel (Campbell) i Stivenu Segalu (Steven Seagal). Slavna manekenka boravila je prošlog ljeta u Crnoj Gori, a Segal je prošle godine bio u Beogradu i Budvi.

Rizvo: Nema zahtjeva srbijanskih institucija  

Govoreći o ovom slučaju, Samir Rizvo, državni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima pri Ministarstvu sigurnosti BiH, kaže da je veoma teško povući jasnu liniju između prostitucije i trgovine ljudima. On ističe da je trgovina ljudima posljednjih godina poprimila regionalni karakter.

- Konkretno, kada je riječ o ovom posljednjem slučaju o kojem pišu mediji, nije bilo zahtjeva institucija iz Srbije za saradnju - kazao nam je Rizvo, objašnjavajući da su posljednjih nekoliko godina imali sporadične slučajeve u kojima su žrtve trgovine ljudima porijeklom iz BiH bile identificirane u zemljama regiona ili Evrope.