OSTALI SPORTOVI

Mrkonja za Avaz iz Dohe: Protiv Austrije će se pokazati da li imamo reprezentaciju za velike domete

Bh. legenda prati nastupe Zmajeva

Autor:A. SOKOLOVIĆ

17.1.2015

- Večeras ćemo vidjeti da li imamo rukometnu reprezentaciju za velike domete. Austrija je rival koji bi nam trebao pokazati da li Terzić i društvo imaju šta tražiti na ovom Svjetskom prvenstvu u Kataru. I sam dolazak u Dohu je velika stvar za naše rukometaše, ali nakon pobjede nad Iranom apetiti su porasli.

To je iz Dohe sa Svjetsklog rukometnog prvenstva za portal "Dnevnog avaza" kazao naš legendarni rukometaš Jasmin Mrkonja, koji se u Kataru nalazi s ostalom bh. delegacijom koja prati uspjeh nastupe rukometnih "Zmajeva".

- Bilo je odlično protiv Irana. Prvo poluvrijeme koje smo izgubili s četiri gola razlike treba zaboraviti, iz više faktora. Prvi nastup na velikom takmičenju, pritisak, želja da dođemo do prve pobjede na startu. Drugo poluvrijeme je priča za sebe. Priča koja je pokazala da imamo tim za velika djela, a to bi meč s Austrijom večeras trebao pokazati - kaže Mrkonja.

Bivši rukometni selektor BiH i aktuleni selektor bh. kadetske selekcije u Dohi je jučer imao susret s mnogim bivšim svjetskim zvijezdama. Jedan od njih je i bivše legendarno krilo Martin Schwalb, koji trenutno s klupe kao trener vodi Hamburg.

- Sa Schwalbom sam veliki prijatelj. Tu je i nekadašnji njemački selektor Hainer Brand… Svi oni jako cijene našu reprezentaciju i daju nam velike šanse. Sa Schwalbom i Brandom sam razgovarao o saradnji njemačkih i naših klubova i očekujem da vrlo brzo realiziramo dogovoreno - dodao je Mrkonja.