BIH

Hamdija Lipovača i Alen Gluhalić pušteni iz pritvora

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Bihaću odlučilo

Autor:M. D.

16.1.2015

19:00 Hamdija Lipovača napustio je pritvorsku jedinicuu 18 sati. Po njega je došla supruga Jasmina, inače sutkinja Općinskog suda u Bihaću. Gluhalić je izišao nešto kasnije takođe u pratnji supruge. 

Kako saznaje Avaz, osumnjičeni su pušteni  bez ikakvih mjera zabrane što znači da bi se Lipovača u ponedjeljak mogao vratiti na posao u zgradu Vlade USK. No njegov advokat   Salih Hodžić  kaže da on to neće učiniti, jer će se prvo odmoriti, a nova parlamentarna većina već je svakako imenovala mandatara buduće krajiške vlade.

17:15  Hamdija Lipovača i Alen Gluhalić pušteni su iz pritvora, odluka je koju je upravo donijelo Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Bihaći, javlja reporter Avaza.

16:38  Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Bihaću još nije donijelo odluku o produženju pritvora Lipovaču i Gluhaliću. Zgradu Suda napustili su svi osim tročlanog sudskog vijeća i advokata osumnjičenih. Pred Sudom novinari čekaju sudski ishod.

Na kantonalnom sudu u Bihaću u toku je odlučivanje o produženju pritvora premijeru Unsko-Sanskog kantona u tehničkom mandatu Hamdiji Lipovači i vlasniku preduzeća Agra Alenu Gluhaliću, pritvorenim u krivičnom predmedu „Stens, a po prijedlogu Tužilaštva USK-a.

Advokati osumnjičenih i nadležni tužilac završili su obraćanje tročlanom sudskom vijeću, te se uskoro očekuje donošenje odluke.