OSTALI SPORTOVI

Marković: Imamo motiv više za prvu, historijsku utakmicu na SP-u

Raspoloženi selektor nakon treninga Zmajeva

A.U.

13.1.2015

Reprezentacija BiH održala je danas trening u dvorani Luisail, u kojoj će biti odigrana prva utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru, kao i prva utakmica BiH dan kasnije. Nakon treninga, raspoloženi selektor Dragan Marković kazao je da će utakmica sa Iranom biti jedna od najvažnijih u historiji reprezentacije, što predstavlja motiv više za igrače i stručni štab. 

"Prce nam se vratio, mislim da je bila lažna dijagnoza iz Poljske jer su ligamenti samo napukli, a ne pukli, pa se on brzo oporavio. Trenutno nije spreman za svih 60 minuta, ali ozbiljno računam na njega za 20 minuta igre u oba smjera", rekao je Marković. 

Napomenuo je da je stručni štab prostudirao Iran i druge reprezentacije grupe, ali i da su i oni sigurno uradili isto. 

VEZANA VIJEST: Rukometaši BiH održali trening u Kataru

"Iran igra sa mladim sastavom sa kojim su nastupali po turnirima i u ove zadnje tri utakmice u Italiji. Imali su problema u Savezu, jer se nisu odazvali igrači koji igraju za prvaka Irana, ali mi se nismo dali iznenaditi i spremali smo se za ove mlade igrače", kazao je selektor dodavši da je grupa izuzetno teška, te da bi prolaskom u drugi krug BiH bila jedna od senzacija SP-a. 

Za kraj, Marković se nehotice našalio u mikrofon: "Moram istaći da je Mirza Muzurović (direktor reprezentacije) dva puta veći lopov od Smaje Karačića (generalni sekretar Saveza). To moram potvrditi". 

Shvativši da je sve snimljeno, selektor se kroz smijeh izvinio, kako je rekao, gospodi koja su učinila da reprezentaciji bude lijepo u Kataru. 

"Mislio sam da ovo ne ide direktno, to je samo malo šale i dobre atmosfere između nas", kazao je Marković kroz smijeh. 

Svakako, ova šala je primjer pozitivne atmosfere koja vlada u reprezentaciji, što navijačima daje dodatno pravo da se nadaju dobrim igrama.