BIH

Nastava u Posavskom kantonu: U klupe se vraća oko 4.700 učenika

U ponedjeljak 12. januara

N. Tr.

11.1.2015

U ponedjeljak 12. januara u skladu sa ranijom Odlukom Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta počinje drugo obrazovno razdoblje u osnovnim i srednjim školama Posavskog kantona.

U klupe će se vratiti oko 4.700 osnovaca i srednjoškolaca na području općina Orašje, Odžak i Domaljevac koji su bili na zimskom odmoru od 24.decembra prošle godine.

Prema dostupnim informacijama redovni nastavni proces jedino neće početi u ponedjeljak za učenike Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u selu Vidovice u istočnom dijelu oraške općine. Razlog odgode početka drugog obrazovnog razdoblja u toj školskoj ustanovi je obnova školske zgrade. Ta je škola u prošlogodišnjim majskim poplavama pretrpjela ogromne štete i nadležne institucije ulažu  maksimalne napore kako bi se objekt doveo u prvobitno stanje.

Iz te škole je rečeno da će nastavni plan i program u drugom polugodištu školske 2014/2015.godine biti nastavljen 19.januara, dakle sedam dana kasnije,a raspored smjena škola će službeno objaviti na svom Facebook profilu.