CRNA HRONIKA

Bračni par iz Tuzle istukli u vlastitoj kući

Uhapšena trojica Lukavčana

M. M.

7.1.2015

Službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, priveli su tri osobe koje se sumnjiče da su krajem decembra u porodičnoj kući na području ovog grada fizički napali 52- godišnjeg Tuzlaka i njegovu 43-godišnju suprugu, saznajemo iz MUP-a TK-a.

Policija je, naime, 28. decembra zaprimila prijavu da su tri nepoznate osobe napale ovaj par u njihovoj kući, kojom prilikom su im nanesene tjelesne povrede, nakon čega su pobjegle s mjesta događaja.

Radeći na rasvjetljavanju ovog slučaja, tuzlanska policija je došla do saznanja da su mogući počinioci napada I. R. (1996), E.R. (1989) i A.R. (1981), svi nastanjeni na području općine Lukavac.

- Navedene osobe su lišene slobode i privedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnom djelu narušavanje nepovredivosti doma, naveli su iz tuzlanske policije.

Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti podnesen izvještaj protiv navedenih osoba.