NOGOMET

Odović za Avaz: Želim se vratiti u Želju!

Čelik mora u potragu za trenerom

Autor:V. B.

6.1.2015

Čelik će, po svemu sudeći, ove zime morati u potragu i za novim trenerom, jer je Milomir Odović odlučio prihvatiti poziv iz Željezničara, s kojim je već i počeo pregovore. Odović ističe da se nalazi u vrlo čudnoj situaciji, ali da je, čim se pojavila ovakva mogućnost, obavijestio vodstvo Čelika.

- Istina je da nisam javio direktoru, ali sam, odmah, obavijestio predsjednika Senada Sarajlića. Naravno, on nije bio zadovoljan, ali moja je želja da se vratim u svoj klub, u kojem sam proveo 20 godina.

Uostalom, zadnjih pet godina i živim u Sarajevu i s obzirom na godine, vjerovatno više nikada ne bih imao mogućnost da se kao trener vratim u Želju- kaže Odović.

Pitali smo ga u kojoj ulozi stiže u Želju, koji je nedavno Almira Memića imenovao za trenera.

- Ne bih ulazio u to, ali su, vjerovatno, odlaskom jake ličnosti iz kluba (Amar Osim -op.a.), procijenili da i treba iskusan trener, koji ima svoj način rada.

Mislili su da sam to, u ovom trenutku, ja. A i ja sam se nadao duže vrijeme da se vratim u Želju - kaže Odović, koji ističe da se nada da će naći zajednički jezik. Odović je, međutim, samim otvaranjem pregovora sa Željom, zatvorio sebi vrata Čelika. Gotovo sigurno i zauvjek.