CRNA HRONIKA

Izgorio zadnji dio Mercedesa i cijela Opel omega

Bosanska Kostajnica - u dva odvojena požara

M. Z.

6.1.2015

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bosanske Kostajnice sinoć su oko 20  sati ugasili dva požara koja su izbila na Mercedesu njemačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran u centru grada i Opel omegi, hvatskih registarskih oznaka  koja se nalazila na lokalnom putu u Donjoj Slabinji kod Bosanske Kostajnice.

Siniša Glušica, šef dobrovoljnih vatrogasaca iz Bosanske Kostajnice,  kaže da su prvi požar u kojem je izgorio zadnji dio Mercedesa ugasili oko 19 i 58 sati.

pozar-na-mercedesu

- Samo minut kasnije dobili smo dojavu da gori  Opel omega u Donjoj Slabinji. Šteta na Omegi je totalna i prema nekim nezvaničnim procjenama iznosi oko 10 000 maraka, a šteta na Mercedesu novije proizvodnje najmanje 15 000 – kazao je Glušica i dodao da je požar  u oba slučaja ,prema njegovim saznanjima, izbio u gepecima automobila.
 
Nezvanično saznajemo da je vlasnik Mercedesa Snježana Vols a Opel omege Nere Demet. Više detalja u uzroku oba požara, potvrdila nam je to i Marija Matić,portaporol CJB Prijedor, biće poznato nakon uviđaja policije PS Bosanska Kostajnica.